27 Haziran 2013

İnsparkus Kariyer Danışmanlığı Sistemi

Okul yıllarında bir öğretmenimiz günün birinde bize şunu söylemişti. Arkadaşlar naparsanız yapın, mesleğinizi belirlemeden evvel evlilik yapmayın. Hakikaten insan, evlendikten daha sonra iş değiştirmeyi öyle kolayca göze alamıyor. Bir düşünün, meslek demek, bütün yaşamınızın belki de yarısından fazlası anlamına geliyor. Sadece zorunda olduğu için sevmediği bir işte çalışan bir sürü insan mevcut.

insparkus-kariyer-danismanligi
Söz konusu bireyler, sevmedikleri bir işe gitmek için sabahın köründe erkenden kalkıyorlar. İş bitene kadar bedensel ve de zihinsel olarak yorgun bir biçimde evlerine geliyorlar. Bile bile işkence gibi birşey bu. Eve geldiklerinde de, işte bu işkencenin yorgunluğu ile ailesi ile istediği gibi zaman geçiremiyorlar.

Bu nedenle kişi, kesinlikle sevdiği bir mesleği yapmalı, sevdiği bir işte çalışmalıdır. Bu nedenle, iş tercihi yapıp mesleğinizi netleştirmeden önce kendinizi iyice tanıyıp neleri sevdiğinizi ve ayrıca neleri sevmediğinizi iyice anlamanız lazımdır. 

Size bir süre önce insparkus’tan söz etmiştim. İnsparkus kariyer danışmanlığı programı, hoşunuza giden mesleği yapabilmeniz amacıyla kendinizi tanımanıza aynı zamanda uygun işi tercih etmenize yardım ediyor. Son günlerde geliştirilen içeriği ve de internet sayfalarıyla oldukça yararlı bir iş çıkardıklarını belirtmeliyim. Bu yazıda İnsparkusla alakalı bir gazete yazısını ve ilgilenenler için bir kaç ayrıntıyı daha paylaşacağım. 

Türkiyede ilk internet üzerinden Kariyer Danışmanlığı Programı

insparkus Kariyer Danışmanlığı Programı; pek çok değişik zihinsel öğreti, eğitim-öğretim ve koçluk tekniklerinden faydalanarak, Üç ana aşamada kendisine özel bir kariyer serüveni tasarlamana destek olur. 

Sabah Gazetesinin haberini okumak için aşağıdaki resme tıklayın!

Bilimsel imkanları aynı zamanda kendi alanında uzman koçlarıyla, isteklerini netleştirerek kendin için en uygun olan kariyer hedefini tercih etmeni sağlar. Kabiliyet ve de değerlerini ortaya çıkarmana, kendini ve tecrübelerini başkalarına ifade edebilmene yardım eder. Insparkus ile hayatındaki kariyer hedefine açılan yolu aşama aşama programlayabilir, kariyer yolculuğuna nasıl başlayacağını görürsün. 

Insparkus Kariyer Danışmanlığı Programı; kariyer koçluğu sahasında Türkiye'nin en iyileri arasında sayılan isimler tarafından oluşturulmuş bir programdır.

Insparkus Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Doğuş Üniversitesi gibi yüksek öğretim kurumlarında kariyer programları hazırlamış; Avrupa Birliği’nde genç iş gücü ile alakalı işleyen kurumlara tekniklerini ispatlamıştır. Bu zamana kadar yir mi bin'i aşkın katılımcı tarafından kullanılan Insparkus, yüzde doksan iki oranında kalite memnuniyetine erişmiştir.

Seni nasıl bir hayat bekliyor?

Her insan, düşlerini gerçekleştirebilmek amacıyla ateşlenmeyi bekleyen potansiyel bir güce sahiptir. Bu sebeple, geleceğini planlamaya başlayabilmen için, ilk olarak nasıl bir hayat istediğin sorusunun yanıtını bilmen lazımdır. 

Insparkus Kariyer Tasarım Programı; işte bu soruyu aşama aşama yanıtlamana destek olur. İlk olarak hayal kurmanı ve kurduğun hayali net bir biçimde söylemeni sağlar. Yaşamını kısıtlayan ve de seni sınırlayan faktörlerden bağımsız bir biçimde, kariyer yolculuğun süresince dönüp bakabileceğin, seni teşvik eden elle tutulur bir gelecek vizyonu ortaya koyman ve bununla birlikte işte bu vizyona uygun olan kariyer seçeneklerini değerlendirmen için sana yardımcı olur. 

Kendini ve Bulunduğun Konumu Ne Kadar Tanıyorsun?

Amaçlarının senin için ne kadar doğru olduğunu, düşlerini hangi inançlarından kuvvet alıp hayata geçirebileceğini öğrenmek için, kendini ve şimdi bulunduğun çevreyi tanıman gereklidir. 

Insparkus Kariyer Danışmanlığı Sistemi; becerilerini, değerlerini ve tecrübelerini değerlendirmeni sağlayıp “Bugün neredeyim?” sorusuna kesin bir yanıt vermeni destekler. Gelecek vizyonun ile kuvvetli özelliklerinin ne denli uyumlu olduğunu anlamanı ve çevrendeki kaynakları değerlendirmeni sağlar. Mesleki kimliğini en doğru biçimde tanımlamana ve de anlatmana destek olur.

Kariyer hedefine ne şekilde ulaşabileceğini biliyor musun?

Kariyer yolculuğunun en güç bölümü, işte bu uzun yolu programlamak ve ayrıca hedeflerine doğru birinci adımı atmaktır.

Insparkus Kariyer Tasarım Programı, kariyer hedefine ulaşma serüvenini yönetilebilir parçalara ayırmanı sağlar. Atacağın adımları tanımlamana, programlı ve seçenekli bir kariyer programı tasarlamana yardımcı olur. Önündeki ilk otuz gün için bir eylem planı hazırlaman ve de ilk adımını atman için sana destek verir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites