17 Ocak 2011

Kolay Wordpress Kurulumu Video

Bugünkü yazımızda, hiçbir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan, çok hızlı ve kolay bir şekilde wordpress kurulumunu nasıl yapacağımızı anlatacağız. Bir önceki yazımızda wordpress kurulumu için ihtiyacımız olan hosting ve domain seçiminden bahsetmiştik. Bunun için wordpress.org’un en çok tavsiye ettiği web sunucularından biri olan Dreamhost firmasından bir yıllık hosting ihtiyacımızı karşılarken, indirim kuponu olarak “iskonto” kullanıp 50 dolar indirim kazanabileceğimizi öğrenmiştik. Wordpress kurulumu için hosting ve domain ihtiyacımızı karşıladığımıza göre artık 5 dakikada kolay wordpress kurulumunu nasıl yapacağımızı adım adım anlatmaya başlayabiliriz.
Öncelikle Dreamhost panelimize giriş yapıyoruz. Daha sonra Toolbox ya da Goodies menüsü altında bulunan One-Click Installs sekmesine tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekrandan Wordpress amblemine tıklıyoruz. Ekrana gelen pencerede iki seçenek karşımıza çıkıyor. Bunlardan easy mode (Simple installation) seçeneğine değil, Advanced mode (Custom installation) seçeneğine tıklıyoruz. Advanced mode yani Custom installation seçeneği ile wordpress kurmamızın sebebi, daha sonra istediğimiz tema ve eklentileri rahatça kullanabilmek. Burada isim olarak advanced mode (Custom installation) yazması zor olduğu anlamına gelmiyor. Gerçekten çok kolay bir şekilde wordpress kurulumunu gerçekleştireceğiz.
.
Custom installation seçeneğine tıkladıktan sonra, bizden domain ve database seçmemizi isteyecek. Domain olarak Dreamhosta kayıt olurken almış olduğunuz ücretsiz domaini (site adını) seçebilirsiniz. Daha sonra yeni site ya da bloglarınız için alacağınız domainler için de yine aynı şekilde wordpress ya da joomla kurulumunu aynı yoldan yapabileceksiniz. Bizim sitemiz internetdersleri.net gibi direk domain altına wordpress kurmak istiyorsanız karşıdaki kutucuğu boş bırakın. Eğer ana domainine başka bir yazılım ya da sayfa yükleyerek domain adınızdan sonra başka bir isim (lokasyon) oluşturmak isterseniz (örneğin internetdersleri.net/blog) bu kutucuğa uzantınızı yazabilirsiniz.
.
Hemen alttaki kutucukta database seçimi yapabiliyoruz. Manuel olarak database oluşturmadığımız için “Automatically Create Database” seçeneğini değiştirmeden aşağıdaki Install it for me now! sekmesine tıklıyoruz. Ve karşımıza Success ifadesiyle başlayan bildirim geliyor. İngilizce olarak, belirttiğimiz domain altına 10 dakika içinde wordpress kurulumu yapılacağını bildiriyor.
.
Muhtemelen 5-6 dakika sonra mail adresinize, wordpress kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirlemek için tıklayacağınız bağlantıyı gönderecekler. Bu bağlantıya tıkalarak blogumuzun başlığını ve wordpress için kullanacağımız mail adresinizi yazıyoruz. “Allow my blog to appear in search engines like Google and Technorati” ifadesinin yanındaki kutucuk işaretli kalacak. Böylece blogumuz arama motorlarında görüntülenebilecek.
.
Install Wordpress sekmesine tıklıyoruz ve geçici şifremizi alıp kopyalıyoruz. Aynı ekranda login sekmesine tıklıyarak wordpress blogumuza giriş yapıyoruz. Hemen yukarı bölümde otomatik oluşlturulmuş şifre ile giriş yaptığımızı ve bunu değiştirmek isteyip istemediğimizi soracak. Bu uyarıya tıklayarak yeni şifre oluşturabilirsiniz. Yeni şifrenizi ve kullanıcı adınızı bir yere kaydetmeyi unutmayın. Aşağıda wordpress kurulumu videolu anlatımı izleyebilirsiniz.
Wordress kurulumunu gerçekleştirdikten sonra, blogunuzu isterseniz ingilizce olarak kullanabilir ya da Türkçeye çevirebilirsiniz. Türkçeleştirme işlemlerini daha sonraki yazılarımıza bırakıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites