17 Ocak 2011

Wordpress için Hostin ve Domain

Bugünkü dersimizde wordpress kurulumu için hosting seçimine değineceğiz. İlerleyen zamanlarda sitemizde ücretsiz blog servislerinden de bahsedeceğiz. Ancak, internette kendinize ait alan adları ile web sitesi ya da blog kurmak istiyorsanız biraz ücret ödeyerek hosting ve domain hizmeti veren firmalardan bu hizmeti almanız gerekiyor. Özellikle kendi online işinizi kurarak internetten para kazanmak istiyorsanız bu konuyu daha ciddi olarak ele almanızda büyük fayda vardır.
.
Yeni başlayanlar için kolay wordpress kurulumunu bir sonraki yazımıza bırakarak, wordpress kurulumu için gerekli olan hosting seçimine dönmek istiyorum. Sizlere, kendi web sitelerim ve bloglarım için kullandığım, wordpress.org’un da en çok tavsiye ettiği hosting sunucularından biri olan Dreamhost’tan bahsedeceğim.
Dreamhost 1997’den beri hizmet veren bir web sunucusu olup, kaliteli ve ilkeli hizmetleriyle dünyada çok yaygın bir kullanıma sahiptir. Kendi sunucumu seçmek için yaptığım araştırmalardan sonra Dreamhost firmasıyla çalışmaya başladım. Şimdiye dek hiçbir sorun yaşamadım ve gayet memnunum. Takıldığınız konular olursa çok iyi bir destek (Support) hizmetleri var ve 7 gün 24 saat mail atabiliyorsunuz (gayet hızı bir şekilde cevap veriyorlar). Şu an kullandığım Level1 hesabının genel özellikleri şöyle:
.
*1 adet ücretsiz alan adı (daha sonra her alan adı yıllık 9.95 usd)
*Sınırsız web alanı
*Sınırsız bant genişliği
*Sınırsız MySQL veri tabanı
*PHP 4 ve 5 desteği
*Sınırsız alan adı ve alt alan adı barındırma
*Sınırsız shell ve ftp kullanıcısı oluşturma
*Sınırsız pop/imap email hesapları oluşturma
*Kolay ve elverişli kullanıcı paneli
*Tek tıklamayla wordpress, joomla ve birçok hazır yazılım kurulumu.
.
Level1 planının tüm ayrıntılarını buradan inceleyebilirsiniz. Hosting ve domain hizmeti veren web sunucularıyla bu özellikleri karşılaştırdığınızdan neredeyse bütün özelliklerin sınırsız olduğunu göreceksiniz. Kısacası, başlangıçtan ileri düzeye kadar her kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabilecek özellikleri barındırıyor olması Dreamhost’u tercih etmeme neden oldu. Tek tıkla Wordpress kurulumunu gerçekleştiriyor olmaları ise en beğendiğim özelliklerinden birisi. Gerçekten de sadece yeni başlayanlar için değil, bu konuya aşina olanlar için de büyük avantaj sağlıyor. Wordpress kurulumunu zahmetsiz ve çok çabuk bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Size sadece blog yazmak kalıyor. Bir sonraki yazımızda bu konuyu daha detaylı olarak ele alacağız.

Dreamhost İndirim Kuponu (iskonto)

Yukarıda özelliklerinden bahsettiğimiz Level1 programının bir yıllık ücreti 119,40 dolardır. Sizin için hazırladığım indirim kuponunu (iskonto) kullanarak Level1 hesabını ilk yıl için 50 dolar indirimli alabileceksiniz. Buraya tıklayarak Dreamhost paneline giriş yaptıktan sonra gerekli bilgileri doldururken ödeme bölümüne geçmeden hemen önce “Promo Code or mail of who referred you:” yazan bölüme indirim kuponu olarak iskonto yazmanız yeterlidir.
.
iskonto” indirim kuponunu kullanarak yukarıda özelliklerini sıraladığım Level1 programını ilk yıl için 69,40 doloara satın almış olacaksınız. Bunun yanında Dreamhost’tan hediye olarak 50 dolarlık Google Adwords kuponu kazanacaksınız. Böylece ilk bir yıl için hosting ve domain barındırma işleminiz toplamda sadece 19,40 dolara gelecek.
.
Ayrıca Dreamhostta 97 gün geri ödeme garantisi bulunmaktadır. Dreamhost hizmetlerinden memnun kalmazsanız paranızı 97 gün içerisinde geri alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites