6 Ocak 2014

Dış Ticaret Komisyonculuğu E-Broker Eğitim Seti

Evden çalışarak para kazanabileceğiniz işlerden birisi de dış ticaret komisyonculuğu olarak bilinen e-brokerliktir. Şimdi sizlere, bu alanda kendinizi geliştirebileceğiniz yeni bir eğitim setinden bahsetmek istiyorum. E-Broker olarak piyasaya çıkan bu eğitim seti, dış ticaret alanında epeyce kapsamlı bilgiler içeriyor. Dış ticaret komisyonculuğu veya e-broker mesleği son zamanların en gözde iş alanlarından birisidir.

Son zamanlarda Türkiye’nin ihracat rakamları, olağan üstü bir hızla artarak, yıllık 150 milyar doları zorlar hale geldi. İşte bu rakamlar da bize, dış ticaret sektörünün nasıl bir istihdam potansiyeli olduğunu ispatlıyor. Şayet meslek seçimi konusunda hala kararsızsanız, dış ticaret mesleğini çok ciddi olarak düşünmenizi öneririm.

Peki bu dış ticareti bütün yönleriyle bir düşünelim. Belli bir miktar sermayeniz varsa, yurt dışına ihracat yapan bir şirket kurabilirsiniz. Paranız yoksa da brokerlık metoduyla oldukça büyük paralar kazanabilirsiniz. Veya bu sektörde kariyer düşünebilir, kalifiye personele gereksinim duyan büyük şirketlerde rahatlıkla prestijli bir iş bulabilirsiniz. Biraz aşağıdaki videoda, Bu İşte Para Var programının dış ticaretle alakalı on üç dakikalık sunumunu seyretmenizi rica ediyorum.


Detaylı Bilgi için Tıklayın!

E-Broker eğitim programı

Dış ticaret konusunda ayrıntılı teknikler bulabileceğiniz söz konusu eğitim setiyle kendinizi bu alanda yetiştirebilirsiniz. Az önce de söylediğim gibi dış ticaret alanında yetişmiş, uzmanlaşmış bir insan direk olarak girişimcilik yapabilir. Bir başka ifadeyle kendi ürünlerini yurt dışına satabileceği gibi, başkalarının ürünlerinin ticaretini de uluslar arası alanda yapabilir.

Mal alım satımı yapmak için yeterli parası ya da kredisi olmayanlar, günümüzün oldukça gözde mesleklerinden biri olan dış ticaret komisyonculuğu olarak da bilinen e-brokerlık yapabilirler. Bir E broker geniş araştırmalar sonucu müşteriyi bulur. Onun ürün isteklerini karşılayacak üreticileri veya satıcıları bulur. Müşteri ve Satıcı arasındaki iletişimi sağlar. Son olarak da kendi komisyonunu bir sözleşme ile garantiye alarak gerçekleşen satış rakamı üzerinden %3, yüzde beş komisyonunu kazanır.

Bir meslek seçimi olarak da dış ticaret mesleğini değerlendirebilirsiniz. E-broker eğitim seti ile dış ticaret öğrenip söz konusu sektörde iştigal eden yüzlerce, binlerce firmada çok iyi koşullarda çalışabilirsiniz. Dış ticaret mesleği size, geleceği parlak bir kariyer fırsatı da sunmaktadır.
 

E-Broker Eğitim Programı Kapsamı

Dış ticaretle ilgili bilmeniz gereken en mühim konuları başlıklar altında sınıflandıran e-broker eğitim programı, yazılı dokümanların yanında videolu anlatımlarla tüm konularda doyurucu ipuçları sağlamaktadır. Hemen şimdi ders başlıklarına göre içeriklerin nelerden oluştuğunu kısaca özetleyelim.

İthalat Dersleri

Bu bölümde ithalatla her konuya hakim olabileceksiniz. İhtiyacınız olabilecek bilgilere çok çabuk ulaşmayı öğreneceksiniz. Bölümün konuları şu şekildedir. İthalat nedir, nasıl yapılır? İthalatta iş akışı ve dikkat edilmesi gereken mevzular. İthalatta maliyet hesaplama ve İthalatta kullanılan belgeler.

İhracat Dersleri

Bu kısımda hem yazılı hem videolu derslerden oluşan içerik şu şekildedir. İhracat derslerine giriş. İhracat çeşitleri nelerdir. İhracatta kullanılan belgeler. Ürüne göre ihracat nasıl yapılır. Ülkeye göre ihracat nasıl yapılır. Transit ticaret nedir? Dahilde işleme rejimi. Hariçte işleme rejimi. İhracatta Kdv iadesi. Gtip nedir, nasıl bulunur? İhracatta hesap kapatma.

Dış Ticarette Teslim Şekilleri

Bu kısımda Dış ticarette incoterms olarak bilinen, uluslar arası ticarette bütün ülkelerde standart olarak kullanılan teslim şekilleri ve ayrıca bunların kısa kodlarını öğreneceksiniz. Sigorta ve kullanılan belgeler konusunu da yine bu kısımda yazılı ve videolu anlatımlarla basit bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Dış Ticarette Pazar Araştırması

Dış ticaret konusundaki en önemli bölümlerden biri de Pazar araştırmasıdır. Çünkü mevzuatı ve kanunları çok iyi bilseniz de alıcı bulamadıktan sonra bildiklerinizi uygulamak ve kazanç sağlamak mümkün değildir. Pazar araştırması bölümünde, dış ticaret uzmanlarının kullandıkları teknikleri öğreneceksiniz. Bu bölümde sadece müşteri aramayı değil, özel yöntemlerle müşterilerin sizi bulmasını ne şekilde sağlayacağınızı da öğreneceksiniz.

Dış Ticarette Ödeme Şekilleri

Yazılı ve videolu anlatımlarla, dış ticaretteki para alış verişini tehlikelere bulaşmadan ne şekilde yapabileceğinizi öğreneceksiniz. Bu da dış ticaretin en önemli konularından biridir.
İngilizce Yazışmalar Rehberi

Son zamanlarda İngilizce bir dünya dilidir. Dış ticarette de tüm dünyanın ortak dili İngilizcedir. Dış ticaret yapmak isteyen, ancak ingilizce bilmeyenlerin kolayca müşterileriyle iletişim kurabilecekleri yazışma örneklerini de e-broker eğitim setinde bulabilirsiniz.

Devlet Destekleri Rehberi

Bu bölümde yeni projelerinizi hayata geçirmek için lazım olan hibe ve kredi programlarından nasıl faydalanabileceğinizi öğreneceksiniz. Bir projeniz yoksa, Pazar araştırması kısmında öğreneceğiniz bilgilerle yeni proje oluşturmak için gerekli fikirleri öğrenebilirsiniz. Devletin, kendi işini kurmak ve iş yapmak isteyenlere sunduğu imkanları görünce çok şaşıracaksınız. Bu konuda oldukça detaylı bir kaynak olan devlet destekleri rehberiyle projelerinize nasıl kaynak sağlayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Lojistik Eğitimi

Bu bölümde dış ticarette, karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu nakliyeleri ve ayrıca ihtiyacınız olan tüm lojistik bilgilerini öğreneceksiniz. Böylelikle lojistik şirketleriyle nasıl verimli çalışacağınızı öğrenebilirsiniz.

Alibaba.com Rehberi

Alibaba web sitesi, dünyada ürün sahipleriyle alıcıları buluşturan en yaygın kullanılan sitelerden biridir. Bu site ve benzeri siteleri kullanarak ürünlerinizi dünyaya tanıtma yöntemlerini ve global müşterilerin ürün isteklerini bulmayı öğreneceksiniz. Günümüzde Türk şirketlerinin büyük bölümünün Alibaba sitesini verimli kullanamadıklarını görüyoruz. Bu rehber vasıtasıyla Alibaba web sitesini pratik bir şekilde kullanmayı öğrenebilirsiniz.

E-broker nedir?

Dış ticaret komisyonculuğu yapmak, yani E-broker olarak çalışmayı düşünenler için hazırlanan bu kısımda, kendi ürünü veya şirketi olmaksızın, şahıs olarak nasıl çalışabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Hem ihracat ve hem de ithalat yapan şirketlere danışmanlık yapabilirsiniz. Böylece danışmanlık hizmeti vererek para kazanabileceğiniz gibi, gerçekleşen ihracat veya ithalat hizmetinden komisyon almak suretiyle de gelir sağlayabilirsiniz.

Web Sitesi Kurma Rehberi

İsterseniz ürünlerinizle ilgili veya firmanızla alakalı, ya da bireysel bir web sitesi dış ticarette oldukça işinize yarayacaktır. Bu bölümde web sitesi kurmanın mantığını öğrenecek ve yarım saat içinde bir web sitesi kurabilir hale geleceksiniz.

Gördüğünüz gibi çok geniş kapsamlı ve ayrıntılı konulardan oluşan bu e-broker eğitim programı vasıtasıyla, kendinizi dış ticaret sahasında geliştirebilirsiniz. Bu alanda bir şeyler öğrenmek için piyasadaki kurslara yüksek ücretler vererek katılabilirsiniz. Ya da e-broker eğitim setini kdv dahil 100 Tl den satın alıp evinizin konforunda kendi kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Para Kazanma Yöntemleri:

  • Makale Yazarak Para Kazanın
  • Evden Yazı Yazarak Para Kazanmak
  • 0 yorum:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Share

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites