6 Haziran 2012

Meslek Seçimi ve Kariyer Danışmanlığı

Meslek seçimi, tüm hayatımızı etkileyen en önemli konulardan biridir. Gelecekte nasıl bir işte çalışacağınız, kendinize ve ailenize ne kadar zaman ayırabileceğiniz, ne kadar para kazanacağınız, nasıl maddi ve manevi tatmin sağlayacağınız yani kısacası tüm geleceğinizi doğrudan etkileyen bir konudur meslek seçimi.
meslek seçimi
Böylesine önemli bir konuda, genç yaşlardan itibaren bir takım planlar programlar yapılması gerekirken maalesef ülkemizde böyle bir bilinç gelişmemiştir. Bir çoğumuz hayatın akışına kendimizi bırakıp, hayat bizi nereye sürüklüyorsa oraya gitmekteyiz. Durum böyle olunca, kendi planlarımızı yapmak yerine başkalarının yaptığı planlara dahil olmak zorunda kalıyoruz.


Yakın bir zamana kadar meslek seçimi ve kariyer planlaması alanında bulabileceğimiz yegane yardım özel üniversite kurslarının rehberlik bölümleri ve öğretmenleriydi. Onlar da (büyük çoğunluğu epey amatör olmakla birlikte) bizlerle sadece yüzeysel ilgilenebiliyor, kısıtlı bir vakit ayırıp tutturabileceğimiz muhtemel Üniversite bölümlerini bize belirtmekten öteye gidemiyordu. Özetle, bütün geleceğimizi doğrudan etkileyen çok önemli bir alanda yeterli bir kariyer danışmanlığı edinmek mümkün değildi.

Son günlerde bu konudaki büyük eksiği fark eden bazı oluşumlara rastlamak mümkün. Kariyer koçluğu ya da kariyer merkezi şeklinde önümüze gelebilecek bazı oluşumlar bize geleceğimizi biçimlendirecek meslek seçimi ve kariyer planlaması yapmamız için oldukça faydalı olabiliyorlar.

Şimdi size meslek seçimi ve kariyer danışmanlığı alanında oldukça yararlı olacağını düşündüğüm İnsparkus Kariyer Yönetim Sisteminden bahsetmek istiyorum. İnsparkus, alanında uzman olan ekibi ile birlikte bizlere internet üzerinden harika bir hizmet sunuyor. İnsparkus kariyer merkeziyle alakalı ayrıntılı bilgileri yazımın ilerleyen bölümünde okuyabilirsiniz. Hemen şu anda, ücretsiz üyeliğinizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Kariyerinizi Planlamak Sizin Elinizde!


Dünyanın pek çok ülkesinde, birbirlerinden bağımsız milyonlarca kişi ortak bir problemi paylaşıyor: “hayatını sürdürmek amacıyla, mutlu olmadığı bir işte çalışmak.” Söz konusu durumun ise eğitim-öğretim sistemindeki problemler, parasal sorunlar, ailevi şartlar, kendini iyi tanıyamama, yanlış yönlendirilme gibi gösterebileceğimiz onlarca nedeni mevcut.

Yaşamının çok büyük bir kısmını tatmin olmadığı bir iş alanında sürdüren birey için ise 2 alternatif bulunuyor: Ya bu şartları kabullenerek, mutlu olmadığı işe devam etmek ya da bu döngüyü kırarak yaşamını dönüştürmek için radikal bir adım atmak…

Hayatınıza sevmediğiniz bir işle devam etmenin bedelini hayatınızla ödemek yerine zor fakat doğru olan şıkkı seçin ve iş yaşamınızla ilgili mutlu olabileceğiniz büyük bir değişim oluşturun!

İşte tam da bu durumda, yani “neye, ne şekilde başlamalıyım?” meselesiyle karşılaştığınızda çözüm üretmeniz adına online kariyer danışmanlığı sistemi insparkus’u yarattık.

Öyleyse insparkus ile işte bu problemin cevabını nasıl bulacaksınız?
İnsparkus, güvenli bir atmosferde düşlerinizin özgür kalmasını sağlayarak, “kendinizle tanışmanıza” yardım ediyor. Bu sayede hayalinizi gerçekleşmiş gibi yaşayacak, hayalinizden güç alacak ve bununla birlikte geleceğinizi planlamaya yönelik harekete geçeceksiniz…

Netice mi?

Hayalinizdeki geleceğin gelmesini beklemek yerine, ona doğru harekete geçeceksiniz.

Online Kariyer Yönetim Programı


"İnsparkus Kariyer Yönetim Programı", hepsi online sağlanan ve birbirini izleyen 17 aşamadan oluşan bir programdır. Hayallerinizdeki kariyeri gerçekleriniz ışığında planlamanız için insparkus yardımcınızdır.
İnsparkus yılların verdiği uzmanlık ile geliştirilmiş bir kariyer danışmanlığı yol haritası sağlar. Size düşlerinizi netleştirmeniz için destek olur.

Sadece hayal kurmak için değil hayallerinizi başaracağınız bir program yapıp birinci adımı atana kadar geçen zamanda kademe kademe ilerlemenizi sağlar.

İnsparkus kariyer danışmanlığı nasıl çalışır?

İnsparkus kariyer danışmanlığı ve meslek seçimi programı pek çok değişik eğitim, koçluk ve psikolojik öğretilerden yararlanarak üretilen bir e-eğitim hizmetidir. İnsparkus kariyer danışmanlığı boyunca kariyer yolculuğunu besleyen:
  • Sorular: sıralaması ve ayrıca içeriği dikkatlice seçilmiş olan birbirini takip eden bununla birlikte ilgili adımla daha derin bir farkındalık yaratmak amacı ile oluşturulmuş sorular. 
  • Videolar: ustalıkla hazırlanmış ve izleyeceğiniz süreçle alakalı bilgilendiren, motive eden videolar.
  • Sesli talimatlar: kariyer danışmanlığı herkes için aynı biçimde işleyen mekanik bir sitemden çok sizler için kişiselleşen ve bununla birlikte şahsınıza odaklanmanızı gerektiren doğal bir süreçtir. Bu nedenle bir çok aşamada yönlendirmeli görselleme ismini verdiğimiz, sesli talimatlar ile hayal kurduran; böylece kendinize odaklandığınız bir yolculuk yaşatan sayfalar.
  • Oyunlar: bu organik süreçte süreci eğlenceli ve hoş kılan aynı zamanda çevre baskısı altında keşfedemediğiniz yeteneklerinizi fark etmenizi sağlayacak oyunlar bulunmaktadır. Bu tekniklerden faydalanarak kariyer seçimlerinizle alakalı farkındalık ve inanç elde eder; eyleme geçmek için bir kariyer planı ortaya çıkarırsınız.

Kariyer danışmanlığı aşamaları hakkında...

Her bir aşama yaklaşık kırk beş dakika sürer. Düşlediğiniz kariyeri programlamak, içsel bir yolculuk olduğu için, programı kendi temponuza göre tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Meslek seçimi için kariyer danışmanlığı sistemi internet üzerinden yürütüldüğü için, kendi tercih ettiğiniz zaman, yer ve periyotta, kendinize uyan durumlarla, kendinize ait sürecinizi planlamanız mümkündür.

Kariyerinizi şekillendirmeye hazır mısınız?

İnsparkus bir çok profesyonelin yararlandığı destek mekanizmalarının, sizler için kolay ve erişilebilir olması amacıyla şekillendirildi. Şayet internete ulaşabiliyorsanız (pc, mac, tablet), kariyerinizle ilgili sorumluluğu almak istiyor ve bu süreç için gerekli zamanı bulabiliyorsanız: Demek ki hazırsınız!

Şu anda yapmanız gereken size uyan paketi seçmek ve kollarınızı sıvamak... (başlamak için tıklayın!)

Kariyer danışmanlığı sisteminin online olmasının avantajları neler?

Bölümleri dilediğiniz zaman ve mekanda yapabildiğiniz gibi yürüdüğünüz yolu (kariyer vizyonu, kariyer seçenekleri, kariyer planı, B planı, gibi..) kaydedersiniz. Böylece kariyerinizde geliştikçe, gereksinim duyduğunuzda geri dönüp izleyebileceğiniz, değiştirebileceğiniz ve ayrıca sizi motive eden bir kariyer danışmanlığına kavuşursunuz.


Hemen ücretsiz üyelik ve ücretsiz başlangıç programınızı başlatmak için burayı tıklayın!

2 yorum:

Merhabalar,

Meslek seçiminin geleceğimizi doğrudan etkilediğine kesinlikle katılıyorum. Ben de ne iş yapacağım, nasıl bir kariyer istediğim konularında çok kararsızdım.

insparkus'u kullandım çözümü bulmak için. Çok yararlı oldu. Şimdi önümde kendi oluşturduğum bir hedef ve bu hedefe giden bir planım var. Adım adım hayallerimin somutlaştığını ve bana biraz daha yaklaştığını hissedebiliyorum.

Herkese tavsiye ederim.

Merhabalar, Üniversite öğrencisiyim. insparkus’u kullanmaya başladım, daha başından kendimdeki değişimi fark ediyorum. Hayattan ne istediğimi biraz daha somut görebiliyorum artık, o hayal eskiden çok fluydu. Sürekli değişiyordu. Şimdi belirli bir resim var gözümün önünde. Kariyer planı olmayan arkadaşlara tavsiye ederim.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites