15 Aralık 2011

Ücretsiz Blog Açmak ve Blog Yazmak

Daha önce insanlar mektuplaşırdı. Günümüzde e-mail atıyorlar. Ve önceleri insanlar günlük yazıyorlardı. Belki aranızda halen günlük yazanlar vardır. Fakat şimdilerde internetin hayatımıza girmesi ve hızla yayılmasıyla birlikte günlüklerin yerini de bloglar almış durumdadır.

Blog Nedir?

Blog, eskiden ajanda tarzı defterlerimize yazdığımız günlüklerin internet ortamında tutulması fikriyle ortaya çıkmış küçük websiteleridir diyebiliriz. Bizler günlüklerimizi internet ortamında tutabileceğimiz gibi, onları arkadaşlarımızla ve herkesle de paylaşabiliyoruz.
blog-acma
İnternet üzerinden yüz binlerce insana ulaşabilmenin kolaylığı ve blog fikri birleşince, sadece günlük tutmak değil, ilgi alanlarımızla ilgili paylaşımlar yapmaktan, yemek tarifleri yayınlamaya, teknoloji, hayat, çocuk bakımı, yemek, din ya da aklınıza gelmeyecek yüzlerce konuda blog açmak mümkün.

Blogların diğer bir avantajı da insanların yorumlarıyla blogunuza katkı yapabilmeleridir. Böylece yazdığınız konularla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve fikirlere ulaşmak mümkün oluyor. Bloglara yapılan yorumlar sayesinde hem blogunuz içerik olarak zenginleşmiş oluyor ve hem de siz insanların tepkilerini ölçmüş oluyorsunuz.

Nasıl Blog Açılır?

Blog açma fikri ilk yaygınlaşmaya başladığı sıralarda Türkçe blog servisleri henüz yoktu ve kaliteli blog hizmetlerinin hepsi İngilizceydi. Ancak şimdilerde birçok Türkçe altyapısı bulunan blog servisleri bulunuyor. Bu blog servislerine ücretsi üye olarak hiç ingilizce bilmeden de kolayca ve çabucak blog açabilirsiniz.

Blog açmak için Google’ın ücretsiz hizmeti olan Blogger’i (http://www.blogger.com/) kullanmanızı tavsiye edebilirim. Blogger ile kendinize ait bir blog açmak saniyelik iş ve çok kolay. Daha önce sizlere ücretsiz olarak nasıl blog açabileceğinizi detaylarıyla açıklamıştık.

Blog işine yeni başlayanlara blogger ile başlamalarını tavsiye ediyorum. Ücretsiz olarak oluşturduğunuz blogunuzda kendinizi geliştirdikten sonra yani bu işlere aşina olmaya başlayıp kendinizi daha profesyonel hissettiğinizde küçük bir hosting paketi (blogunuzu barındıracağınız yer) ve bir domain (alan adı) alarak yine ücretsiz bir blog alt yapısı olan wordpress’e geçmenizi tavsiye ediyorum. (Kolay wordpress kurulumu videolu anlatımı izlemek için burayı tıklayın) Bizim internetdersleri.net sitemiz de wordpress tabanlı bir blogtur.

Blog açmak ve blog tutmakla ilgili internette biraz araştırma yaparak ihtiyacınız olan hertürlü bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. Bizim sitemizde de sizlerle bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmaya gayret ediyoruz. Son olarak blog işini biraz ciddiye alarak blog yazarak para kazanabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda blog yazarak internetten para kazanmakla ilgili önemli bilgiler paylaşacağım.

4 yorum:

Çok faydalı bilgiler olmuş, blogculuk ve blog tabirini anlamayan bazı kişiler açısından eleştirel bir yazı olsada! Ücretsiz Blog Açmak imkanı çoğaldı, herkes bedava site kurabiliyor Ayrıca; blog açmak günümüzde artık çok kolay bir hal almı durumda. herkesin bir blogu olmalı.

Bloğunuzdaki paylaşımlar ekibimizce çok beğeniliyor ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Sizide Prefabik fiyat sayfamıza bekleriz.

en güzel Blog53.com kardeşim üzerine tanımam yüzlerce tema ve süper eklentiler var.. Wordpress ve sınırsız alan sınırsız trafik..

Gayet başarılı ve faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites