4 Şubat 2011

Ücretsiz Web Sitesi Kurmak

Bugünkü dersimizde, sadece birkaç dakikada bedava web sitesi nasıl yapılır sorusunun cevabını bulacaksınız. Daha önce Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) yaparak, yani başkalarının ürünlerini satarak, internetten nasıl para kazanabileceğimizi öğrenmiştik. Söz konusu ürünleri nereden bulacağımızı ise Clickbank Nedir Nasıl Kullanılır yazımızda açıklamıştık. Şimdi de bulduğumuz ürünlerin tanıtımını yapacağımız bedava web sitesini nasıl yapacağımızı öğreneceğiz.
.
Bedava web sitesi yapmak için Blogger kullanacağız. Daha başka ücretsiz blog servisleri de bulunmaktadır. Ancak çok kolay ve pratik olması ve internetten para kazanmaya elverişli olması bakımından biz Blogger’i tercih edeceğiz. Şimdi aşağıdaki adım adım videolu anlatımı izleyerek Bedava Web sitesi nasıl yapılır görelim.
Başlamak için blogger.com adresine gidiyoruz. Hali hazırda bir gmail hesabınız varsa, kullanıcı adı ve şifre bölümüne yazarak, SIGN IN (giriş yap) butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer bir google hesabınız yoksa, CREATE YOUR OWN BLOG (Kendi blogunuzu oluşturun) butonuna tıklayarak kolayca bir hesap oluşturabilirsiniz. Burada gmail adresiniz olmasına gerek olmadığını, herhangi bir mail adresiyle de google hesabı oluşturabileceğinizi hemen belirtelim.
.
Blogger hesabınıza giriş yaptıktan sonra site başlığını ve site adresini oluşturarak CONTINUE (DEVAM ET) butonuna tıklıyoruz. Tema kütüphanesinden yandaki kaydırma çubuğundan yararlanarak kullanacağımız temalara göz atıyoruz. Temalara önizleme yaparak sitenizde nasıl görüneceğine bakabilirsiniz. Hangi temayı kullanacağınıza karar verdikten sonra, tema isminin yanındaki düğmeye işaretliyoruz ve Devam ET butonuna tıklıyoruz. Merak etmeyin daha sonra temanızı kolayca değiştirebilirsiniz.
Şimdi blogumuz yeni içerik eklemeye hazır hale geldi. START POSTING (Blog yazmaya başla) butonuna tıklayarak ilk blog yazımızı yazmaya başlayabiliriz. Yazımızın başlığını atarak gövde metnini, metin editörüyle istediğimiz gibi şekillendirebiliyoruz. Yazının içine resim eklemek için araç çubuğundaki resim ekleme sekmesine tıklayabilirsiniz. Bu sekmeye tıkladıktan sonra açılan pencereden, isterseniz kendi bilgisayarınızdaki bir resmi ya da internetteki bir resmi ekleyebilirsiniz.
.
Yazınızın şekillendirme işlemleri bittikten sonra PUBLISH (Kaydı Yayınla) butonuna tıklayarak, yazımızı web sitemizde yayınlamış oluyoruz. Kaydı Görüntüle bağlantısına tıklayarak ilk yazınızın web sitenizde nasıl göründüğüne bakabilirsiniz. İşte bu kadar kolay ve hızlı bir şekilde bedava web sitesi kurabilirsiniz.
.
Not 1: Burada hatırlatmamız gereken en önemli nokta, Clickbanktan bulduğumuz ürünlerin tanıtımını sitemizde yaparken, okurlarımızı ürünün ana sayfasına yönlendirmek için mutlaka bize özel oluşturduğumuz bağlantıyı (hoplink) kullanmalıyız. Bu özel linkimizi kullanmak yerine ürün sayfasının linkini sitemize koyarsak, satış gerçekleşse bile hiç komisyon kazanamayız.
.
Not 2: Affiliate Marketing (satış ortaklığı) konusunda yeni başlayanlar için Blogger son derece uygun bir platform olup, ürünlerinizi tanıtmanız için şimdilik yeterlidir. Ancak bu konuda daha ciddi olup Affiliate Marketing kavramını kendiniz için bir iş olarak görüyorsanız profesyonel ve kaliteli web sitelerine sahip olmanın bu konuda ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak isteriz.
.
Kaliteli bir web sitesi, sitenize gelen ziyaretçilerinizde bir güven oluşturacaktır. Bu da ziyaretçilerinizin sizin tavsiyelerinizi daha ciddi olarak değerlendirmelerini sağlayarak, kazançlarınızı arttıracaktır. Kendi domain isminizle (örnek: siteadı.com) ve kendi hostinginizle site yapmayı düşünüyorsanız bu konuda wordpress kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Konuyla ilgili Wordpress kurulumu Videolu Anlatım dersimizi inceleyebilirsiniz.
.
Wordpress ile de uğraşmak istemiyor ve bu konuda profesyonel bir destek almak istiyorsanız Web Sitesi Kurma Rehberini tavsiye edebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites