4 Şubat 2011

Paydotcom Affiliate Programları İle Para Kazanın

Bugünkü yazımızda sizlere clickbank sitesine alternatif olarak paydotcom sitesinden bahsedeceğiz. Kısaca hatırlayacak olursak; affiliate marketing (satış ortaklığı) sistemiyle, başkalarının ürünlerini satarak internetten para kazanabileceğimizi affiliate marketing yazımızda anlatmıştık. Satışını yaparak para kazanabileceğimiz ürünleri nereden ve nasıl bulacağımızı da Clickbank tanıtım yazımızda anlatmıştık.
.
Paydotcom sitesi de tıpkı Clickbank gibi ücretsiz üye olup, başkalarının ürünlerini affiliate olarak tanıtarak para kazanabileceğiniz bir platformdur. Burayı tıklayarak ücretsiz üyeliğinizi oluşturabilir, hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz.
Paydotcom sitesinde Clickbank sitesindeki kadar ürün zenginliği olmamakla birlikte Clickbank sitesine göre bazı avantajları da bulunmaktadır. Paydotcom sitesinin en büyük avantajı, satışlardan kazandığınız tutar için Clickbanktaki gibi kargo ile çek beklemenize gerek olmamasıdır. Paydotcom ödemeleri direk Paypal hesabınıza gönderir. Sizde paypal hesabınızdan bu tutarı banka ya da kredi kartı hesabınıza kolayca aktarabilirsiniz. Paypal hesabınız yoksa buraya tıklayarak hemen ücretsiz olarak hesabınızı oluşturmanızı tavsiye ederim. Çünkü Squidoo ile para kazanma konusunda da çok işimize yarayacak. (Squidoo detaylı anlatımı daha sonraki yazılarımıza bırakıyorum.)
.
Ürün sahipleri için de Paydotcom, Clickbanka göre pek çok cazip özelliğe sahip. Örneğin, Clickbanka ürününü eklemek isteyen biri her ürün için 49,95 dolar aktivasyon ücreti ödemek zorundayken. Paydotcom’da başlangıç ücretsiz. Daha sonra sınırsız ürün eklemek için 29 ödemek gerekiyor. Biz şimdilik ürün sahibi olmayıp, affiliate marketing konusuyla ilgilendiğimiz için Paydotcomun diğer avantajlarından bahsedebiliriz.
.
Clickbank’ta sadece dijital ürünlerin satışına izin veriliyorken, Paydotcom’da hem dijital ürünleri hem de fiziksel ürünleri satıp para kazanmamıza izin veriliyor. Ayrıca site üyeliği gibi abonelik satışlarını da Paydotcom’da yapabilirsiniz.
Şimdi burayı tıklayarak Paydotcom’da hesap oluşturmaya başlayalım. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi “Become an Affiliate” yazan yere tıkladıktan sonra gelen sayfada “Sign Up now for free” yazan bağlantıya tıklayarak üyelik bilgilerimizi doldurmaya başlıyoruz. Kullanıcı adı, e-mail ve adres bilgilerinizi yazdıktan sonra Paypal Email bölümüne, Paypal hesabınıza ait e-mail adresini giriyoruz. Hesabınızı aktifleştirdikten sonra "Promote Products" ve "From Marketplace" sekmelerine tıklayarak satışını yapacağınız ürünleri kategori olarak sıralatabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites