4 Şubat 2011

Clickbank Nedir Nasıl Kullanılır

Bugünkü yazımızda Clickbank nedir ve internetten para kazanmak için nasıl kullanılır sorusunun cevabını bulacaksınız. Daha önce sitemizde Affiliate Marketing yaparak internetten nasıl para kazanabileceğimizi anlatmıştık. Kısaca özetleyecek olursak Affiliate marketing, başkalarının ürünlerini satarak internetten para kazanmaktır. Satışı gerçekleşen her ürün için belli oranda bir komisyon kazanabilirsiniz. Peki, satışını yapacağımız bu ürünleri nereden bulacağız? Bugünkü yazımızda işte bu sorunun cevabını bulacaksınız.
.
Dijital ürünlerin (e-kitap, yazılım, eğitim setleri, oyunlar v.s) affiliate komisyonlarının, fiziksel ürünlerden kazanabileceğimiz komisyon oranlarına göre daha yüksek olduğunu belirtmiştik. Clickbank sitesi, dijital ürünlerin üreticileriyle, onların satışını yaparak komisyon kazanmak isteyen affiliate ortakların buluştukları dünyada en çok kullanılan ve en çok kazandıran bir piyasa olarak düşünülebilir.
Clickbank sitesini benzerlerinden ayıran en önemli özelliklerin başında ürün çeşitliliği ve kullanıcılara sağladığı istatistik bilgilerini gösterebiliriz. Özetle belirtmek gerekirse, Clickbank sitesinde 10 binin üzerinde ürün ve 100 binden fazla satış ortağı bulunmaktadır. O yüzdendir ki Affiliate marketing (satış ortaklığı) denilince akla ilk gelen site Clinkcbanktir diyebiliriz. Clickbank sitesine üye olmak ücretsizdir. Yani hemen kayıt olup, ilgi alanlarınıza hitap eden ürünler bulup kendi web sitenizden bunların tanıtımını yaparak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Buraya tıklayarak Clickbank sitesine giriş yapabilirsiz.
.
Şimdi kısaca Clickbank sitesinde nasıl hesap oluşturacağınızı anlatalım. Bu kısa açıklamalardan sonra aşağıda adım adım videolu anlatımı izleyerek Clickbank hesabınızı oluşturabilirsiniz. Öncelikle Clickbank ana sayfadaki Affiliate bölümüne tıklıyoruz. “Learn More” butonuna tıklayıp Sing Up bölümünde gerekli üyelik bilgilerimizi dolduruyoruz. Bilgilerinizi uygun bir şekilde doldurduktan sonra hemen aşağıdaki üyelik sözleşmesinin karşısındaki kutucuğu işaretleyerek Submit butonuna tıklayacaksınız.
.
Submit butonuna tıkladıktan hemen sonra Clickbank sitesinden bir e-mail alacaksınız. Gönderilen maildeki bağlantıya tıklayarak üyeliğinizi aktif edebilirsiniz. Üyelik işlemleri bittikten sonra artık Clickbankta bir hesabınız var ve şimdi başkalarının ürünlerini satarak para kazanabilirsiniz. Söz konusu ürünleri bulmak için Marketplace sekmesine tıklıyoruz. Açılan sayfada sol tarafta ürün kategorilerini göreceksiniz. İstediğiniz bir kategoriye tıkladıktan sonra o kategorideki ürünlerin sıralandığını göreceksiniz. Aynı zamanda yine sol bölümünde seçtiğiniz kategorinin alt kategorileri sıralanacak. Bunlardan birine tıklayıp aramanızı daraltabilir, hedefinize daha kolay ulaşabilirsiniz.
.
Kategoriye göre sıraladığınız ürünlerin en üstünde “Sort results by:” İfadesinin altındaki menüden ürünleri kendi içinde sıralayabilirsiniz. Ürünleri sıralarken Gravity durumlarına göre sıralarsanız o kategoride en çok kazandıran ürünlerin ilk sayfada gelmesini sağlamış olursunuz. Ancak burada dikkat etmemiz gereken birkaç hususu belirtmekte fayda var. Gravitysi yüksek olan ürünlerde rekabet çok demektir. Ürünle ilgili kilit anahtar kelimelerde arama motorlarında ilk sıralarda görüntülenmeniz zor olacaktır. Gravitysi düşük ürünler ise kolay satılacak kadar iyi olmayabilir. O yüzden seçeceğiniz ürünlerin Gravity değeri 50 ile 100 arasında olması işinizi kolaylaştıracaktır.
.
Ürün seçerken dikkat etmemiz gereken bir başka konu da ürünün fiyatının biraz yüksek olması ve komisyon oranının en az %50 olmasıdır. Mesela 100 dolarlık bir ürünü %50 komisyonla satarak her satıştan en az 50 dolar kazanabilmeliyiz. Daha düşük fiyatlı ürünlere odaklanırsanız aynı parayı kazanmak için daha çok ürün satmanız gerekecektir.
.
Ürün seçerken ilgi alanlarınıza hitap eden konularda ürünleri bulmanızda fayda var. O konuda uzman olmanıza gerek yok. Ama az çok bir şeyler bildiğiniz konularda ürünler bulmalısınız. Ürünle ilgili hiçbir şey bilmiyorsanız biraz araştırma yaparak bir şeyler öğrenmeniz faydalı olur.
.
Seçeceğiniz ürüne karar verdikten sonra ürün açıklamalarının yanında bulunan yeşil renkli "Promote" butonuna tıklayarak sadece size özel bağlantıyı oluşturuyoruz. Daha sonra ürünün tanıtımını yaptığımızda okurlarımızın bu linke tıklayarak ürünün ana sayfasına gitmelerini sağlayacağız. Aslında affiliate marketing olarak tüm yapmamız gereken budur.
Evet arkadaşlar. Şimdi artık Clickbank sitesinde bir hesabınız var. Komisyon kazanacağınız ürünleri de nasıl bulacağınızı artık biliyorsunuz. Bir sonraki dersimizde bulduğunuz ürünlerin tanıtımını yapacağınız ücretsiz web sitesi oluşturmayı öğreneceğiz.
.
Türkiyede affiliate marketing kavramı yeni yeni anlaşılmaya ve kullanılmaya başlanıyor. Henüz Clickbank kadar geniş ürün yelpazesine ve yaygın kullanıma sahip olmasa da, sürekli eklenen yeni ürünlerle ve yeni özellikleriyle Türkçe affiliate ürünler bulabileceğiniz buradaki siteye de göz atmanızda fayda var.
.
Dersimizi bitirmeden önce şunu belirtmek istiyorum. İnternetten para kazanmak yani affiliate marketing (satış ortaklığı) disiplinli bir süreç izlerseniz sizin için keyifli ve kârlı bir işe dönüşebilir. Bunun için bu konuda kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Bu konuda sürekli yeni şeyler öğrenmeli, öğrendiklerinizi de mutlaka uygulamalı ve test etmelisiniz. Öğrendikleri uygulamazsanız ilerleyemez, fayda sağlayamazsınız. Aşağıdaki kaynak siteleri inceleyerek bu konuda daha ayrıntılı ve faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites